Nogomet
24

Duljević za Klix.ba: Drago mi je zbog Baždarevićevih pohvala, dat ćemo sve od sebe da osvojimo Kirin Cup

Piše: D. B.
Haris Duljević (Foto: EPA)
Haris Duljević (Foto: EPA)
Nogometnu reprezentaciju BiH je u nedjelju navečer u prijateljskom meču odigranom u St. Gallenu u Švicarskoj porazio aktuelni evropski prvak - ekipa Španije rezultatom 3:1. Ipak, Zmajevi su u drugom poluvremenu pružili dobru igru, a u nekoliko navrata se istakao bh. reprezentativac kapiten FK Sarajevo Haris Duljević.

Iako je bh. državni tim poražen, Duljević je zadovoljan igrom protiv Furije.

"Mislim da smo dobro odigrali utakmicu, posebno drugo poluvrijeme bez jednog igrača. Ipak, treba znati da smo se sastali s najboljom reprezentacijom u Evropi te da smo joj dobro parirali. Moramo popraviti greške zbog kojih smo primali golove, a pozitivno je to što smo pokazali da se definitivno možemo nositi s vrhunskim reprezentacijama", izjavio je Duljević za portal Klix.ba.

On je u igru ušao u 57. minuti, imao je nekoliko dobrih prodora i centaršuteva, a pogodio je i stativu. Selektor Mehmed Baždarević je pohvalio njegov nastup, što mladom igraču mnogo znači. Popularni Dulja će biti dio tima na Kirin Cupu u Japanu.

"Puno mi je lakše nego kad sam debitovao. Drago mi je što me je selektor pohvalio, nadam se da ću opravdati povjerenje u sljedećim utakmicama. Sa Zmajevima idem na Kirin Cup, što je nova prilika da reprezentacija odigra dobro, pa tako i ja. Dat ćemo sve od sebe da osvojimo ovaj kup", završio je Duljević.

BiH će 3. juna u polufinalu Kirin Cupa u Aichiju u Japanu igrati polufinalnu utakmicu protiv Danske, dok drugi polufinalni par čine Japan i Bugarska.