Bh. reprezentativac
26

Duljević: Sve probleme moramo ostaviti sa strane i pobijediti Grčku

Piše: D. B.
Haris Duljević (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Haris Duljević (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nakon što je nekoliko igrača zbog povreda otkazalo dolazak na pripreme reprezentacije BiH za utakmicu protiv Grčke, koja se igra 9. juna u Zenici u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, priliku s rezervnog spiska dobio je kapiten FK Sarajevo Haris Duljević. U izjavi za medije je rekao da očekuje tešku utakmicu protiv Grka, ali i pobjedu Zmajeva.

Selektor Mehmed Baždarević je ostao bez nekoliko reprezentativaca zbog povreda koje su zadobili u posljednjih nekoliko dana, no, to se ne smije odraziti na rezultat.

"Naravno da to utječe, žao mi je što su se neki igrači povrijedili, ali bez njih se može i mora. Na nama je da se maksimalno spremimo za utakmicu protiv Grčke, znamo šta nas čeka, jer je ovo možda i najvažniji susret u kvalifikacijama. Sve probleme moramo ostaviti sa strane i osvojiti tri boda", izjavio je Duljević.

Zmajevi ne razmišljaju o tome da li će Grci igrati ofanzivno ili defanzivno, fokusirani su da dokažu da su bolji.

"Mislim da nas čeka teška utakmica, ali smatram da smo mnogo bolja ekipa te da ćemo to pokazati u petak. Ne bismo trebali imati problema bez obzira na to da li će oni igrati ofanzivno ili defanzivno", rekao je kapiten FK Sarajevo.

On se nada da će dobiti priliku za igru, ali je pobjeda važnija od toga.

"Kao i svaki igrač, očekujem minutažu, ali je u ovom trenutku najvažnije da pobijedimo", završio je Duljević.