Nogomet
24

Duljević i Kosorić poručili navijačima: Njegujmo duh sarajevskog derbija, pokažimo da je velika i dobra priča

Piše: D. B.
Haris Duljević i Aleksandar Kosorić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Haris Duljević i Aleksandar Kosorić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U nedjelju će na stadionu Asim Ferhatović Hase biti odigran derbi između vječitih rivala Sarajeva i Željezničara, a kapiteni ekipa su pozvali navijače na fer i sportsko navijanje kako bi ova utakmica bila istinski sportski spektakl.

Kapiten FK Sarajevo Haris Duljević i kapiten FK Željezničar Aleksandar Kosorić zajedno su poručili navijačima da se nadmeću isključivo na tribinama u podršci svojim timovima te da u svijet pošalju lijepu priču o derbiju.

"Mi kao kapiteni ekipa imamo zadatak da sve na terenu prođe u duhu fair playa i u duhu sportskog nadmetanja. Naša je želja da se i na tribinama vodi navijačko nadmetanje, ko će biti glasniji i ko će dati veću podršku svom timu. Pozivamo vas da svi zajedno njegujemo duh sarajevskog derbija uz korektno navijanje i borbu na terenu, da omogućimo da djeca i mladi dođu i uživaju u atmosferi bez straha za sigurnost, da pokažemo cijelom svijetu da je vječiti derbi velika i dobra nogometna priča. Voljeli bismo da se nakon utakmice samo priča o rezultatu i o tome ko je bio bolji na terenu", poručili su Duljević i Kosorić.

Sarajevski derbi se igra u nedjelju na Koševu, a utakmica počinje u 15:00 sati.