Drugo kolo BHT Premijer lige
0

Duel starih rivala Čelika i Veleža na Kamberovića Polju

Klix.ba
U okviru drugog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine danas će se odigrati tri meča.

Najzanimljivije će svakako biti na Kamberovića Polju gdje će Čelik dočekati starog rivala, mostarski Velež. Podsjećamo da se ova utakmica igra na "rezervnom" stadionu Čelika zbog rekonstrukcije Bilinog Polja, na kojem je jučer postavljena nova trava.

Čelik će goste iz Mostara dočekati u pozitivnoj atmosferi nakon remija na Koševu protiv Sarajeva. Domaćini će biti pojačani i nastupima Nestorovića, Kuduzovića i Čolića koji su dobili certifikate i naći će se na spisku trenera Vlade Jagodića.

Dodatni motiv Zeničanima bit će Robijaši, koji su se vratili na tribine gostovanjem na Koševu.

Velež u Zenicu dolazi kao jedna od tri ekipe koja je ostvarila pobjedu u prvom kolu nove sezone Premijer lige BiH. Sigurno je da će pokušati ostaviti dobar utisak i osvojiti najmanje bod.

U drugom meču u Bijeljini će snage odmjeriti Radnik i Leotar. Radnik je u prvoj utakmici ubjedljivo poražen u Mostaru protiv Veleža i sada će pokušati popraviti dojam pred domaćom publikom.

Leotar je u prvom kolu slavio minimalnu pobjedu u hercegovačkom derbiju protiv Zrinjskog.

Najmlađi sarajevski premijerligaš Olimpic ide na noge Gradini, ekipi koja je u prvom kolu na domaćem terenu upisala bod protiv GOŠK-a.

Olimpic je u prvom kolu na Otoci neočekivano izgubio dva boda protiv Prijedora.

Drugo kolo BHT Premijer lige BiH: Radnik - Leotar 17:00 Čelik - Velež 17:00 Gradina - Olimpic 17:00