Ponovili poruku
14

Duel između Radnika i Partizana dva puta prekinut zbog transparenta Grobara

N. K.
Navijači Partizana sa spornim transparentom (Foto: Mondo)
Navijači Partizana sa spornim transparentom (Foto: Mondo)
Utakmica četvrtfinala Kupa Srbije između Radnika i Partizana koja se igra u Surdulici dva puta je prekinuta zbog spornog transparenta Grobara, najvatrenijih navijača Crno-belih.

Grobari su razvili transparent "o regularnosti" i drugu utakmicu zaredom, s tim da ovoga puta utakmica nije kasnila, odnosno igralo se pet minuta prije nego što je sudija Srđan Jovanović zatražio uklanjanje sporne poruke.

"Lige gdje cigani nisu prvi se poništavaju, dok se lažne titule s navijačima proslavljaju", pisalo je na transparentu okačenom na gostujućoj tribini.

Jovanović nije prekidao utakmicu sve dok se jedan igrač nije požalio na povredu, a onda se oglasio četvrti sudija i od oficijelnog spikera zatražio da izrekne opomenu navijačima da se transparent ukloni.

Prekid je trajao oko dva minuta, da bi potom meč bio nastavljen, ali se nekoliko minuta kasnije ponovo oficijelni spiker morao oglasiti.

"Ako se ne ukloni, utakmica neće biti nastavljena", zaprijećeno je navijačima koji nisu sklonili transparent pa je sudija povukao igrače u svlačionicu.

Prekid je trajao oko 15-ak minuta, a onda je utakmica nastavljena kada je transparent skinut.

Inače, Partizan je prošao dalje pobjedom rezultatom 2:1.