Osvojili su bod
95

Dudićev Radnički korak bliže Evropi: Navijači bojkotovali meč, a Piksi se pojavio na stadionu

N. M.
Foto: FK Radnički 1923 Kragujevac
Foto: FK Radnički 1923 Kragujevac
Radnički 1923 iz Kragujevca je pod vodstvom Feđe Dudića napravio novi korak ka plasmanu u Evropu, pošto je danas na domaćem terenu stadiona Čika Dača remizirao s direktnim konkurentom Vojvodinom.

U duelu ovih timova nije bilo pobjednika jer je rezultat bio 0:0, a zanimljivo je da su utakmicu bojkotovali navijači Radničkog iako se njihov klub bori za prvi plasman u Evropu ikada.

Naime, navijači Radničkog nezadovoljni su činjenicom da se utakmica igrala na radni dan (četvrtak), a poslali su Fudbalskom savez Srbije jasnu poruku da žele nogomet vikendom.

Iako se na tribinama nije pojavilo mnogo navijača Radničkog, tamo je bio selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

Osvojenim bodom je Radnički ostao dva boda upravo ispred Vojvodine, dok šestoplasirani Čukarički ima tri boda manje i utakmicu zaostatka.

Radničkom je preostalo još samo da odigra meč protiv Partizana u gostima, dok će Čukarički dočekati Partizan i gostovati Zvezdi.

Ono što ide Radničkom na ruku, jeste činjenica da će i peto mjesto na tabeli voditi u Konferencijsku ligu ako Zvezda osvoji Kup Srbije, gdje u finalu igra s Vojvodinom.

Tabela: