Riječ trenera
196

Dudić: Zvoniću sam rekao "hajde majstore, zabij ga"; Vukas: Odlučio je jedan prekid

E. B.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Nogometaši Veleža savladali su kod kuće Zrinjski u 13. kolu Premijer lige BiH minimalnim rezultatom 1:0.

Rođeni su zabilježili prvu pobjedu nad ljutim rivalom nakon pet godina, a poslije meča treneri ekipa Feđa Dudić i Hari Vukas su na konferenciji za medije iznijeli svoje utiske.

Razumljivo, Dudić je bio prezadovoljan rezultatom, dok je Vukas bio razočaran.

Feđa Dudić (Foto: R. D./Klix.ba)
Feđa Dudić (Foto: R. D./Klix.ba)

"Nismo se najbolje snašli u vezi u prvom poluvremenu, poklonili smo im jednu loptu neoprezno pa su imali jednu dobru priliku, ali mi smo opet imali najbolju priliku u prvih 45 minuta kada je Fajić promašio ono. Početkom drugog poluvremena bili smo dosta bolji, pas nam je bio tečniji. Pred kraj utakmice smo pali, ali smo se bazirali na prekide. Pri ulasku sam Zvoniću rekao 'Hajde majstore, zabij ga iz prekida'. Drago mi je da je on odlučio ovu utakmicu nakon onoga što se desilo pod Bijelim brijegom. Nije mu bilo lako tada, tri noći nije spavao.

I da je utakmica završena remijem, ne bi bilo nezasluženo. Željeli smo više pobjedu i to je presudilo danas. Nama mnogo znači pobjeda, konačno smo se i digli na tabeli, ova pobjeda nam treba dati ohrabrenje za nastavak sezone", poručio je Dudić.

Hari Vukas (Foto: R. D./Klix.ba)
Hari Vukas (Foto: R. D./Klix.ba)

"Ovo je bila teška i neizvjesna utakmica. Odlučio je jedan prekid u kojem su igrači Veleža pokazali veliku želju i uspjeli ugurati loptu u gol.

Moji igrači nisu odigrali loše zbog pritiska, jednostavno trebali smo biti bolji prema naprijed, ali nismo donosili prave odluke. Malo nas je poremetila i povreda Govedarice.

Gubimo korak za vrhom tabele, moramo se vratiti u igru i ući u seriju pobjeda. Moramo se izdignuti iz svega ovoga i vratiti se tamo gdje nam je mjesto", rekao je Vukas.