Objavio prepisku
204

Dudić u aprilu prognozirao šta će desiti u finalu Kupa BiH i apsolutno sve pogodio

N. K.
Feđa Dudić (Foto: E. M./Klix.ba)
Feđa Dudić (Foto: E. M./Klix.ba)
Veležov trener Feđa Dudić sinoć je imao mnogo razloga za slavlje nakon što je njegova ekipa osvojila Kup BiH, odnosno prvi klupski trofej nakon 36 godina, a čini se kako je uspješni šef stručnog štaba predosjetio uspjeh Rođenih.
Naime, sinoć nakon utakmice u Zenici na društvenim mrežama je objavio prepisku u kojoj je tačno nagovijestio šta će se desiti u finalu protiv Sarajeva.

Početkom aprila još zvanično nisu bili poznati finalisti budući da je tada Kup BiH stigao do polufinala, ali to nije smetalo Dudiću da poželi finale sa Sarajevom na prepunom Bilinom Polju.

Prepiska Dudića s navijačem Sarajeva (Foto: Screenshot)
Prepiska Dudića s navijačem Sarajeva (Foto: Screenshot)

Predvidio je potom i penale te da će uvesti pred kraj utakmice golmana Slavišu Bogdanovića kako bi postao junak branjenjem udaraca s bijele tačke.

"5. april dok je još Sarajevo igralo s Igmanom. Da bi nešto ostvario, moraš u to vjerovati i sanjati", napisao je Dudić.

Sinoćnje osvajanje Kupa BiH je kruna dosadašnje Dudićeve trenerske karijere i Veležove trenutne generacije, a naredni izazovi ih očekuju u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu predstojećeg ljeta.

Podsjetimo, pred oko 10.000 gledatelja na Bilinom polju, Sarajevo i Velež sinoć su odigrali meč finala Kupa BiH, u kojem u regularnom dijelu nije bilo pogodaka pa se pristupilo izvođenju penala. Više koncentracije imali su nogometaši Veleža, koji su slavili s konačnih 4:3, a pobjedonosni gol za prvi trofej Kupa BiH za mostarski tim postigao je Brandao.