GOŠK - Čelik
14

Dudić: Pobijedili smo čisto na terenu, žao mi je Čelika; Prljača: Nismo se nadali porazu

Piše: E. B.
Feđa Dudić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Feđa Dudić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši GOŠK-a današnjom su pobjedom nad Čelikom (1:0) osigurali opsatanak u Premijer ligi BiH, a najsretniji nakon meča u Gabeli bio je trener domaće ekipe Feđa Dudić.

"Prvo poluvrijeme je bilo teško za igru jer je bila velika sparina. Dogovorili smo se na poluvremenu da u drugih 45 minuta igramo hrabrije, da probamo pobijediti i osigurati opstanak danas, što smo i uspjeli. Čestitam svojim momcima, ovo je veliki uspjeh jer su svi mislili da ispadamo. Čestitam igračima, upravi i navijačima. Pobijedili smo čisto na terenu. Žao mi je Čelika, ali treću godinu prave iste greške. Morao je doći taj dan da Čelik seli u niži rang", rekao je Dudić.

Trener Čelika Edin Prljača nije bio rječit nakon meča.

"Najmanje smo se nadali da ćemo izgubiti danas. Nemam poseban komentar. Bilo je nešto igre i šansi, ali nije bilo dovoljno ni za šta. Dok god imamo matematičke šanse borit ćemo se za opstanak. Žao mi je igrača. Pobjeđivali smo, ali nikako da stignemo zaostatak", rekao je Prljača.

Podsjetimo, Čelik bi u slučaju poraza od Slobode u idućem kolu u Zenici dva kola prije kraja ispao u niži rang takmičenja.