Trener GOŠK-a
10

Dudić: Osvojili smo veliki bod protiv Sarajeva, ovo je podstrek za igru ubuduće

Piše: D. B.
Feđa Dudić (Foto: N. G./Klix.ba)
Feđa Dudić (Foto: N. G./Klix.ba)
Ekipa GOŠK-a je u utakmici 4. kola Premijer lige BiH odnijela bod s Koševa remiziravši sa Sarajevom 1:1. Trener gostiju Feđa Dudić nije krio zadovoljstvo.

"Moramo biti zadovoljni bodom, naš najbolji period igre je bio od 20. minuta pa do izjednačenja. U prvom poluvremenu smo imali situaciju jedan na jedan gdje smo mogli dati gol. Kontrolisali smo Sarajevo, a oni su prijetili iz centaršuteva, ali ništa opasno. Kad smo izjednačili, nesvjesno smo se povukli iako sam s klupe sve vrijeme govorio da se izađe, ali je Sarajevo kvalitetan protivnik koji napravi pritisak. Bio je i period kad smo imali sreće, Kozić je jedan šut nevjerovatno odbranio", izjavio je Dudić.

On smatra da GOŠK može ostvarivati bolje rezultate od dosadašnjih.

"Ovo nam se vratilo za trud i veliki broj šansi u prošloj utakmici kad smo stvorili mnogo šansi i trebali pobijediti, a nismo. Danas se to vratili, ovo je veliki bod, ne rezultatski, nego kao podstrek za igru ubuduće. U tri kola smo stvorili najviše šansi, a imamo dva boda. Bitno je da igramo, rezultat će doći, okrećemo se srijedi i susretu s Tuzla Cityjem", završio je Dudić.