Trener Radničkog
119

Dudić: Napatit ćemo Zvezdu u nedjelju, sve je moguće kada radiš pošteno

N. K.
Feđa Dudić (Foto: FK Radnički)
Feđa Dudić (Foto: FK Radnički)
Bosanskohercegovački trener Feđa Dudić je istakao zadovoljstvo još jednim izdanjem svojih igrača i nogometom koji su prikazali nakon što je njegov Radnički iz Kragujevca danas upisao sedmu pobjedu u nizu, ovaj put protiv Železničara.
"Igrali smo napadački, kao i do sada. Znali smo da Ignjatev veoma dobro otvara prostor, mogli su da nas kazne u dvije situacije. Kada igraš rizično i visoko, na posjed, a imaš dvojicu napadača – možeš da očekuješ takve situacije. Pružili su veoma dobar otpor. Ne sumnjam da će Železničar opstati u ligi, imaju zaista dobre pojedince", analizirao je Dudić rivala u izjavi za Arenu sport.

Dotakao se serije pobjeda i nogometa koji Radnički igra.

"Vraćaju nam se neke stvari za pošten rad, za način na koji Radnički trenutno funkcioniše kao klub. Mnogi klubovi bi trebalo da preslikaju način na koji se ovdje radi. Kako dišu ljudi koji se bave klubom. Trenutno smo jedna velika cjelina, nemamo nikakvu opoziciju i živimo u harmoniji. I dalje smo čvrsto na zemlji, ne dižemo se, idemo od utakmice do utakmice", dodao je.

U narednom kolu Radnički očekuje jedan od najtežih mogućih izazova u Superligi Srbije – gostovanje prvaku Crvenoj zvezdi na Marakani.

"Jedva čekam! Uživat ćemo u nogometu. Potrudit ćemo se da budemo na nivou na kojem smo bili i do sada. O Zvezdi je suvišno bilo šta govoriti. Idemo tamo da igramo. Napatit će se Zvezda sa nama. Očekujem dobru partiju, dobru predstavu i da uživa srbijanska javnost. Trenutno smo u veoma dobroj formi, a Zvezda također igra dobro od dolaska Milojevića. Mislim da će uživati svako ko dođe na utakmicu. Nadam se da ćemo nakon te utakmice pričati o nogometu i lijepoj slici koja će otići van Srbije. Još jednom čestitam mojim momcima na nekim stvarima za koje ni u najljepšim snovima nismo vjerovali da se mogu ostvariti. Ali očigledno da može kada radiš pošteno, predano i čistog srca", poručio je Dudić.

Inače, Kragujevčani su serijom pobjeda preuzeli četvrto mjesto na tabeli srbijanskog prvenstva.