Dan prije derbija
9

Dudić najavio Veležovu pobjedu protiv Sarajeva

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Duel starih rivala i velikih prijatelja, Veleža i Sarajeva, obilježit će 17. kolo Premijer lige. Sutrašnji okršaj najavljen je i konferencijom za medije u Veležu.

Trener Mostaraca Feđa Dudić kazao je kako je u dvije posljednje utakmice njegova ekipa bila bolji protivnik, ali da je izostao rezultat.

"Dojam moramo da popravimo sutra, zajedno sa našim navijačima. Sarajevo je aktualni prvak, sve dovoljno govori samo za sebe. Imaju igrački kadar među dvije ili tri ekipe u državi. Sigurno je da i oni imaju problema, posebno na gostujućim terenima", izjavio je trener Rođenih.

Put do pobjede ide kroz nametanje inicijative od prve minute, nastavio je, trebamo pokazati da smo mi domaćini i da želimo pobjedu.

"Sarajevu želimo sve najbolje, ali poslije utakmice protiv nas, u nastavku prvenstva. Drago mi je što ne igra Hebibović, igrač koji posebno u tranziciji radi veliku razliku", zaključio je Dudić.

Kazao je i kako se od posljednje utakmice radilo u otežanim uslovima jer je u Mostaru stalno padala kiša. Rođeni su u ovom periodu radili i na terenu Bijelopoljca.

Dudić neće moći računati na veznjaka Dinu Hasanovića koji je povrijeđen.

"To je hendikep, vidjelo se u narednim utakmicama gdje god nismo imali Dinu da smo imali malih problema. Ovo je zadnja domaća utakmica i mislim da smo dužni navijačima da damo maksimum", izjavio je Dudić.

Defanzivac Samir Zeljković kazao je da svi znaju koliko je Sarajevo kvalitetan, ali da je poznati kako Velež najbolje igra protiv najboljih.

"Mislim da rezultat neće izostati. Pozivam navijače da nas podrže te da se pobjedom oprostimo od ove polusezone", kazao je Zeljković.

Utakmica Veleža i Sarajeva na programu je u subotu od 13:00 sati.