U Čeliku drugačije
71

Dudić: Meni je lakše spremiti ekipu jer naša uprava redovno isplaćuje plate

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Mostarski Velež slavio je večeras u utakmici 14. kola BHT Premijer fudbalske lige na gostovanju kod Čelika s 2:0, čime je zenički tim „preskočio“ i na tablici.

Golove su postigli Samir Zeljković u 51. minuti te Muharem Čivić u 94. minuti, a Velež se ovim trijumfom revanširao Čeliku za poraz na svom terenu u 3. kolu (1:2).

"Mislim da smo i prvo poluvrijeme bili bolji, ali nismo dali gol. U drugom smo poluvremenu sve što smo imali šansi i pogodili", kazao je trener Veleža Feđa Dudić, koji je dodao kako su i najavili da su došli po tri boda te da su se tako i postavili.

On je istakao kako ih je sredinom drugog poluvremena Čelik "pritisnuo", ali su uspjeli sačuvati svoj gol i u sudijskom dodatku ovjeriti pobjedu.

"Pohvalio bih sve aktere utakmice, mislim da je publika imala priliku vidjeti dobar nogomet", kazao je Dudić, koji je dodao kako je do izražaja došla psihološka stabilnost njegovih igrača.

Dudić je napomenuo kako je njemu posao pripreme utakmice bio puno lakši nego njegovom kolegi Slaviši Božičiću, jer Uprava Veleža, kako je kazao, redovno izmiruje obaveze prema svojim igračima.

"Poslije ovako loše partije, ja nemam šta mnogo da pričam o igri. Prihvatam na sebe poraz, jer nisam psihološki uspio da pripremim ekipu za ovu utakmicu. Mi ćemo naredne sedmice morati nešto riješiti. Moramo naše probleme rješavati i baviti se nogometom", kazao je Božičić, koji je pohvalio svog kapitena Fenana Salčinovića.