Uspješna saradnja
12

Dudić i zvanično ostaje trener Radničkog iz Kragujevca, zajedno kreću po nova čuda

N. K.
Dudić sinoć svečano dočekan (Foto: FK Radnički)
Dudić sinoć svečano dočekan (Foto: FK Radnički)
Čovjek koji je svojom pojavom osvježio Superligu Srbije u svakom smislu, ostaje trener kragujevačkog Radničkog i naredne sezone.
Naime, Feđa Dudić (41) dogovorio je na današnjem sastanku sa upravom nastavak saradnje na još godinu dana, što znači da će voditi Đavole u prvim, historijskim evropskim izazovima na ljeto, prenosi Mozzartsport.

Podsjetimo, Dudić je preuzeo Radnički u septembru prošle godine kada je ovaj tim bio na začelju tabele sa samo jednom pobjedom. Za ovih osam mjeseci ne samo da je osigurao plasman u play-off, nego je ekipu podigao do petog mjesta, koje znači plasman u Konferencijsku ligu. Imali su Kragujevčani i Evropsku ligu u džepu, međutim kako su sinoć ispustili 2:0 u Humskoj protiv Partizana, pretekla ih je Vojvodina.

Sve to ipak ne umanjuje činjenicu da je iza Radničkog jedna od najboljih sezona u historiji, pa je i produžetak ugovora sa stručnjakom iz Sarajeva došao kao logičan slijed okolnosti.

Dudić odmah nakon jučerašnje utakmice protiv Partizana poručio je da ide na sastanak sa čelnicima kluba i da će razgovarati o novom ugovoru. Kazao je tada da ekipi nedostaje šira rotacija, odnosno da ne bi valjalo rasprodati najbolje igrače nakon ovog uspjeha. Pošto je očito dobio određene garancije da postoji prostor za nadograđivanje tima, odlučio je da prihvati ponudu i ostane.

Radnički će rivala u drugom krugu kvalifikacijama za Konferencijsku ligu dobiti već 19. juna. Prvu utakmicu odigrat će 25. jula, a revanš 1. augusta.