Mostarski okršaj
2

Dudić i Žižović najavili dinamičan i borben derbi između Veleža i Zrinjskog

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Treneri mostarskih nogometnih klubova Velež i Zrinjski Feđa Dudić i Mladen Žižović najavili su sutrašnji derbi u okviru drugog kola Premijer lige BiH obećavši dobru utakmicu.

Trener domaćin susreta Dudić kazao je kako je ovo za Velež historijska utakmica jer će se prvi put igrati pod reflektorima na stadionu Rođeni i da će sigurno biti upisana u historiju.

"Još od Željezničara željno iščekujemo da počne ova utakmica, jer teško je bilo nakon prvog kola. Doživjeli smo težak poraz rezultatski. Želimo pokazati da je ono bio samo loš dan, a ne stvarna slika ekipe Veleža“, kazao je Dudić.

Trener Zrinjskog Mladen Žižović kaže kako Mostaru ovaj derbi treba.

"Možda smo u maloj psihološkoj prednosti. Smatram da je Velež pogotovo dolaskom trenera Dudića napravio iskorak što se tiče igre i pristupa jer su bazirani na dobroj igri, pogotovo kući. Smatram da imaju dobrih igrača koji mogu da riješe utakmicu pogotovo prema naprijed. Naše je da to zaustavimo i pokažemo da u našim redovima ipak ima boljih igrača", kazao je Žižović.

Kapiten Zrinjskog Pero Stojkić kaže kako su maksimalno spremni za utakmicu, ali da će biti teško bez navijača.

"Dat ćemo sve od sebe", dodao je.

Kapiten Veleža Adnan Bobić također smatra da će biti teško bez publike.

"Oni su naš 12. igrač i kad je bilo loše bili su uz nas. Dat ćemo sve od sebe da osvjetlamo obraz", poručio je.

Na stadionu Rođenih u Vrapčićima sutra u 19 sati snage će odmjeriti dva mostarska premijerligaša pod reflektorima, ali bez publike.