Utisci nakon derbija
196

Dudić: Gol je regularan, neko nam je uzeo tri boda; Osim: Užas, Velež je zaslužio pobjedu

K. H.
Treneri Veleža i Željezničara Feđa Dudić i Amar Osim nakon derbija 8. kola Premijer lige BiH kazali su kako je domaći tim zaslužio tri boda te da je bio bolji protivnik u ovom meču.

Osim je rekao da je njegov tim odigrao užasnu utakmicu i da je Velež apsolutno zaslužio pobjedu.

"Jedina pozitivna stvar je što na kraju nismo izgubili, a u ovoj utakmici smo zaslužili 10 puta da izgubimo. Nemam šta reći, ekipa koja je pokazala srce i znanje nije nagrađena, a ekipa koja je favorit, što smo u ovom meču bili mi, nije pokazala apsolutno ništa. Dobro je samo što nismo izgubili, ovo je užas", kazao je Osim nakon utakmice.

Trener Veleža Feđa Dudić bio je razočaran zbog činjenice da je njegovoj ekipi kod vodstva od 1:0 poništen, prema njegovim riječima, regularan pogodak.

"Dobio sam informaciju da je gol regularan, a ako je tako, onda nam je neko uzeo tri boda. Ovo je Velež koji zaslužuje ovakve navijače, pokazali smo da vrijedimo i mislim da Željo može biti zadovoljan što je osvojio jedan bod. Ostaje žal zbog propuštenih prilika, ali mi je drago što smo se navijačima predstavili u drugom izdanju. Nadam se da ćemo biti bolji iz kola u kolo", kazao je Dudić.