Poznata izjava
156

Dudić citirao Osima nakon poraza od Zvezde: Bolje izgubiti jednom 5:0 nego pet puta po 1:0

N. M.
Dudić na klupi Radničkog (Foto: FK Radnički 1923 Kragujevac/Facebook)
Dudić na klupi Radničkog (Foto: FK Radnički 1923 Kragujevac/Facebook)
Ekipa Radničkog iz Kragujevca u nedjelju je prekinula svoj fantastični niz pod vodstvom bosanskohercegovačkog stručnjaka Feđe Dudića.
Prekinut je niz Radničkog od sedam uzastopnih pobjeda teškim porazom na Marakani, gdje ga je Crvena zvezda savladala sa ubjedljivih 5:0.

Nakon utakmice je zanimljivu izjavu za medije u Srbiji dao Dudić, koji je na neki način citirao Amara Osima, najtrofejnijeg bh. stručnjaka rekavši da je bolje jednom izgubiti 5:0 nego pet puta po 1:0.

“Da nismo dobili crveni karton, ne bi se završilo 5:0. Nemam problem da izgubim 5:0 i da onda analiziram utakmicu. Bolje to nego da smo stajali u 16 metara i izgubili 1:0. Što kažu, bolje jednom primiti pet golova nego pet puta po jedan", izjavio je Dudić, a mnoge je to podsjetilo na pet godina staru izjavu Amara Osima.

Bivši trener Željezničara takvom se izjavom "proslavio" nakon poraza Plavih od Borca 3:0 tokom 2019. godine.

Inače, Dudić s Radničkim radi nevjerovatno dobar posao. Kada je u septembru preuzeo ekipu iz Kragujevca, ona je bila pretposljednja na tabeli, a Sarajlija je s Radničkim od tada napravio nestvaran skok i trenutno su oni četvrtoplasirani.

Jasno je da će se do kraja sezone Kragujevčani boriti za plasman na evropsku scenu.

Tabela Superlige: