Pripremni turniri
0

Dublin: Inter savladao Celtic s igračem manje

Totalsport
U subotu su počela dva kvalitetna i zanimljiva nogometna turnira kojima su domaćini London i Dublin. U glavnom engleskom gradu se igra Emirates Cup, a u Dublinu Superkup.

Arsenal je domaćin Emirates Cupa i ekipa Arsenea Wengera je u subotu igrala protiv uglednog argentinskog tima, Boca Juniorsa, koji je već duže vrijeme u krizi. No, Arsenal nije uspio razveseliti svoje navijače i slomiti goste, unatoč tome što su vodili 2-0. Završilo je bez pobjednika 2-2.

Robin van Persie je u 29. minuti doveo Arsenal u vodstvo, a u 47. je Ramsey povećao na 2-0. Međutim, do kraja utakmice su Viatri i Mouche rastužili domaću publiku i postavili konačnih 2-2.

U drugoj utakmici turnira New York Red Bulls je svladao PSG pogotkom Lindperea u 28. minuti.

U Dublinu je prva atrakcija milanski Inter koji je u subotu svladao škotski Celtic s 2-0. Strijelci su za talijansku ekipu bili Castaignos u 7. i Pazzini u 45. minuti, a Interu nije naškodilo niti to što je od 44. minute igrao bez isključenog Thiaga Motte.

U drugoj utakmici u Dublinu je Manchester City lako pobijedio "idealnu ekipu" irske lige s 3-0. Sva tri pogotka su postignuta u drugom dijelu ogleda.  

Emirates Cup:

Arsenal - Boca Juniors 2-2 (Van Persie 29, Ramsey 47 / Viatri 69, Mouche 72)

New York - PSG 1-0 (Lindpere 28)

  Dublin Superkup:

Inter - Celtic 2-0 (Castaignos 7, Pazzini 45)

Manchester City - Irska liga 3-0 (Wright-Phillips 52, Johnson 60, Scapuzzi 84)