Jose Mourinho
0

"Drugo mjesto je dobro, ali samo ako se ne predamo"

FENA
Jose Mourinho (Foto: AP)
Jose Mourinho (Foto: AP)
Trener madridskog Reala Jose Mourinho smatra da je drugo mjesto u španskom nogometnom prvenstvu zadovoljavajuće za njegovu klub, ali samo ako ekipa odbije da se preda.

Mourinhovi nogometaši su jučer pobijedili Real Sociedad 4:1 na domaćem terenu, ali zaostaju sedam bodova za Barcelonom, prenose mediji.

Sa Barcelonom u zavidnoj formi, Mourinho bi mogao prvi put nakon 2007. godine voditi jednu ekipu tek do drugog mjesta, što bi mu se dogodilo tek drugi put od kako vrši funkciju nogometnog trenera.

"Ovdje sam da pokušam osvojiti prvenstvo, ali nije važno ako završim na drugom mjestu. Ono što mi je bitnije je da ne odustanemo. Ako dobro obavimo posao i završimo drugi moći ćemo hodati uzdignute glave. Matamatika ukazuje da na kraju možemo slaviti", izjavio je Mourinho.

Stadion "Santiago Bernabeu" je doživio olakšanje kada je Cristiano Ronaldo protiv Sociedada prekinuo niz od četiri utakmice bez gola.

Međutim, sa 24 ligaška gola u ovoj sezoni, Mourinho smatra da je kapiten Portugala već premašio očekivanja.

"Ronaldov učinak u prvenstvu će biti fantastičan i u slučaju da ne postigne niti jedan gol do kraja sezone. On uvijek daje svoj maksimum bez obzira postigao gol ili ne'', kazao je Mourinho.

Portugalac je dodao da su u klubu također zadovoljni nastupima Emmanuela Adebayora i Karima Benzema, a posebno Mesutom Özilom koji je uspješno zamijenio Argentinca Angela Di Mariju.