Veliki projekt
682

Drugi Valter Cup igra se početkom aprila: Stižu Inter, Roma, Basaksehir, Dinamo, Zvezda...

Piše: N. K.
Detalj s prošlogodišnjeg turnira
Detalj s prošlogodišnjeg turnira
Škola fudbala Valter Sarajevo početkom aprila u glavnom gradu Bosne i Hercegovine organizovat će drugi međunarodni turnir Valter Cup 2019, koji će okupiti mlade igrače iz BiH te brojnih evropskih zemalja.

Među učesnicima turnira su slavni italijanski klubovi Inter i Roma, zatim turski Basaksehir, zagrebački Dinamo, Crvena zvezda, Ujpest, Olimpija... Našu zemlju predstavljat će Željezničar, Sarajevo i domaćin Valter.

"Prošle godine smo imali isto respektabilne ekipe poput Intera, Fenerbahčea, CSKA iz Moskve... Ove godine nam dolazi Roma, a Inter nam se vraća što znači da smo uradili dobar posao. Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je ambasador našeg turnira, a gost prošle godine bio je Dejan Stanković, koji će vjerovatno opet posjetiti turnir. Također, podršku je dao i još jedna Zmaj, Edin Višća. Mi smo sretni i ponosni što su Roma i Inter izabrali baš naš turnir budući da imaju brojne pozive za nastupe na turnirima širom Evrope. Želimo da svi uživaju u našem gradu i ponesu kući lijepe uspomene", rekao je Adis Junuzović, direktor ŠF Valter.

Najavni plakat ovogodišnjeg turnira
Najavni plakat ovogodišnjeg turnira

Najavljeno je i organizovanje okruglog stola u sklopu turnira.

"Treneri će imati priliku da razmijene iskustva. Ipak, ne dolaze svaki dan takve ekipe u Sarajevo. To su iskustva koja će vrijediti i igračima i trenerima", poručio je.

Junuzović ističe podršku Stankovića, koji je bio u Sarajevu prošle godine te dodijelio medalje i pehare pobjednicima.

Adis Junuzović i Dejan Stanković
Adis Junuzović i Dejan Stanković

"Moram napomenuti da je veliku podršku Valter Cupu pružio i Nogometni savez BiH na čelu s Dinom Begićem, a moram istaći i podršku Grada Sarajeva na čelu s gradonačelnikom Abdulahom Skakom, kao i FK Sarajevo", dodao je Junuzović.

Turnir će se igrati u tri kategorije, U-11, U-13 i U-15 u kampu Fudbalskog kluba Sarajevo u Butmiru. Turnir će trajati od 4. do 7 aprila, a ulaz za sve utakmice bit će besplatan.