Wenger Denilsonu
0

"Drugi put igraj rukom!"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Menadžer Arsenala Arsene Wenger priznao je da je, poučen s utakmicom protiv Evertona, svom igraču Denilsonu savjetovao da je ponekad dobro i namjerno igrati rukom.

Radi se o dvoboju 21. kola Premiershipa u kojem je Arsenal kao domaćin jedva spasio bod protiv Evertona, odigravši na Emiratesu 2-2. Baš je Brazilac Denilson zabio prvi gol za ''topnike'', a drugi je, u drugoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 2-2, bio djelo Rosickog.

No, gosti iz Liverpoola, koji su u toj utakmici dva puta vodili, mogli su ipak pobijediti ''zahvaljujući'' 21-godišnjem Denilsonu, koji je u posljednjim trenucima osjetio bol i pao, iako ga nitko od gostujućih igrača nije faulirao. Gosti nisu izbacili loptu izvan granica igrališta, već su pokrenuli napad iz kojeg su umalo postigli pobjednički pogodak.

"Nisam bio ljut na igrače Evertona zbog toga, imali su pravo nastaviti akciju, ali sam imao što za reći Denilsonu. Poručio sam mu: ''Ako se ovo dogodi još jednom, igraj namjerno rukom'!"

Novinari su prvo pomislili da se Wenger samo šali…

"Ne, ne, ovoga puta vam govorim ozbiljno. Ako moj igrač padne na pod, a nitko ga nije faulirao, ne mogu od protivničke momčadi tražiti da zaustavi kontranapad i ne pokuša zabiti gol. No, moj igrač mogao je barem igrati rukom, pa bi to bio slobodni udarac za suparnike."