Nogomet
23

Druga prekinuta utakmica ženske Premijer lige: SFK vodio sa 12:0, Modriča ostala sa šest igračica

Piše: E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U devetom kolu Premijer lige BiH za žene danas su u Butmiru snage odmjerili SFK 2000 Sarajevo i Modriča, a susret je prkinut u 55. minuti susreta pri rezultatu 12:0.

Gošće su došle sa samo osam igračica, a nakon što su drugo poluvrijeme pri rezultatu 10:0 gošće nastavile susret bez povrijeđenog golmana Manuele Lovrić, u 55. minuti još jedna igračica gošći se povrijedila i Modriča je ostala sa samo šest igračica, što u pravilima igre nije dozvoljeno, te je susret registrovan trenutnim rezultatom 12:0.

Inače, golove za SFK su postigle Dajana Spasojević (3), Melisa Hasanbegović (2), Armisa Kuč (2), Zerina Piskić, Mia Kuljanin i Selma Kapetanović.

Ovo nije prvi put da Modriča dolazi sa nedovoljnim brojem igračica na susrete Premijer lige. U prvom kolu na gostovanju kod Mladosti bilo je samo deset igračica, a u petom i šestom kolu na gostovanju Iskri i Radniku bilo je samo devet igračica.

No, također ovo nije prvi put da je susret Premijer lige BiH za žene prekinut zbog toga što jedna ekipa nije imala na terenu više od sedam igračica.

Naime, u prethodnom, osmom kolu, Mladost je upravo na gostovanju kod Modriče došla sa samo osam igračica. Na poluvremenu jedna igračica gošći se žalila na povredu, te nije počela drugo poluvrijeme, a u 51. minuti povrijedila se još jedna igračica Mladosti, te je susret prekinut i registrovan rezultatom koji je u tom trenutku bio na semaforu, 7:0. Zanimljivo, domaća ekipa je susret odigrala sa samo devet igračica.

To nije iznenađenje jer je još u sedmom kolu ekipa Mladosti na gostovanje Iskri došla sa samo devet igračica, a tokom utakmice su zbog povrede teren napustile dvije, te su gošće susret završile sa samo sedam igračica i izgubile sa 9:0.

U narednom kolu Mladost gostuje u Bijeljini kod Radnika i pitanje je da li će i taj susret biti završen.

Mladost i Modriča su na posljednja dva mjesta na tabeli Premijer lige sa po samo tri boda, a možda im je bolje da su odustali od takmičenja ove sezone kada već imaju evidentnih problema sa igračkim kadrom.