Peruanski nogomet
0

Drogirali igrače suprotnog tima da bi pobijedili

Totalsport
Bizarne scene su se događale tokom nedavne derbi-utakmice druge peruanske lige, u kojoj su igrali drugoplasirani Hijos de Acosvinchos i trećeplasirani Sport Ancash.

Utakmica je završila pobjedom gostiju 3-0, ali vrlo brzo su nakon njenog početka nogometaši poraženog Hijos de Acosvinchosa popadali po terenu kao pokošeni.

Bez tada valjanog razloga igrači su osjetili slabost i potom skoro nepomično na terenu dobivali pomoć saigrača i stručnog osoblja. Sva četvorica su hitno prevezena u najbližu bolnicu gdje su ljekari saopćili čudne vijesti.

"Kod svakog od nogometaša je edvidentiran isti problem. Kao da je svako od njih u sebe unio poveću količinu tableta za spavanje".

Americo Ibańez, menadžer kluba čiji su igrači popadali po travnjaku, je spremno izjavio: "Svoje prste su umiješali ljudi iz suparničkog kluba. Otrovali su naše igrače tako što su postavili drogu u bočice s vodom".

Iz Sport Ancasha su brzo reagovali, te su odbacili takve optužbe: "Imamo saznanje da su se njihovi navijači otrovali hranom uoči utakmice".