Mladi nogometaš
16

Drogbin sin napravio problem u ekipi: Otišao na ispite i nikada se nije vratio

D. P.
Isaac Drogba nije se javio nikome (Foto: Instagram)
Isaac Drogba nije se javio nikome (Foto: Instagram)
Mladi nogometaš Isaac Drogba, sin legende Chelseaja Didiera Drogbe, napravio je problem u svom klubu nakon što se nije vratio u ekipu kako je predviđeno.

Isaac (21) krenuo je očevim stopama i počeo je graditi karijeru, ali već na samom startu djeluje da će teško ponoviti slavu koju je dostigao njegov otac.

Nogometaš portugalske Academice, koja se takmiči u drugom rangu tamošnje nogometne piramide, napravio je problem i gubi mu se posljednji trag.

Prema navodima portugalskih medija, Isaac je otputovao u Francusku zbog navodnih školskih ispita, ali se nikada nije vratio. Nikome iz kluba se nije javio niti iko ima informaciju gdje je mladi francuski napadač.

"On je zabavan, brz i tehnički dobar napadač. Otišao je i ne znamo da li će se ikada vratiti. Šteta je pošto vidimo da ima kvalitet. Dogovorili smo datum povratka, ali se on nije pojavio i nikada više ništa nismo čuli o njemu", rekao je trener U-23 ekipe Academice Miguel Carvalho za portal Zerozero.

Inače, Isaac Drogba je prošao omladinsku školu Chelseaja, a onda je igrao u drugom timu Guingampa dok je prvi seniorski pogodak postigao u italijanskom Carateseu prošle godine.