"Sretan sam što sam živ"
0

Drogba: Naježim se od straha kada se sjetim povrede

Totalsport
Drogba iz lože pratio utakmicu (Foto: AFP)
Drogba iz lože pratio utakmicu (Foto: AFP)
"Iskreno, sretan sam što sam živ. Nikada se u nogometnoj karijeri nisam prestrašio kao sada. Svašta sam povrijedio zadnjih godina, ali je ovo definitivno bilo nešto najgore".

Tako je rekao Didier Drogba osvrćući se na povredu koju je zadobio u utakmici 3. kola Premiershipa protiv Norwicha. Golman Norwicha, John Ruddy, nenamjerno je prouzrokovao povredu 33-godišnjeg centarfora. Pri izlasku na jedan centaršut golman je promašio pokušaj boksanja lopte, ali je zato precizno u lice pogodio Bjelokošćanina. Nokautirani je napadač kao pokošen, bez ikakve amortizacije rukama, glavom i tijelom poput vreće pao na travnjak.

"Bio sam skoro deset minuta u totalnom nokautu. Ne sjećam se apsolutno ničega, o tome su mi kasnije govorili liječnici. Sebi sam došao u bolnici, ali je i tada bilo strašno. Nisam ništa čuo. Plašio sam se kao nikada dosad i sada se naježim od straha kada se sjetim svega", rekao je Drogba.

Inače, sada je sve u redu s ovim sjajnim napadačem, a već je tokom sedmice bio u postavi Chelseaja, no ostao je na klupi tokom cijelog meča FA Cupa protiv Fulhama.