Humanitarna aukcija
48

Dresovi Đurkovića i Janjoša prodati za 1.000 KM, mogu li Musemić, Škoro i Obuća postići veću cijenu?

E. B.
Fudbalski klub Sarajevo i Udruženje Pomozi.ba zajedno su pokrenuli humanitarnu aukciju na kojoj se našlo čak 11 potpisanih dresova nekadašnjih igrača Bordo kluba koji su igrajući za tim sa Koševa ostavili neizbrisiv trag.

Sav prihod od prodanih dresova ide u Fond za liječenja Udruženja Pomozi.ba, iz kojeg se novac prosljeđuje bh. građanima kojima je potrebna liječnička usluga.

Iz ovog fonda, na godišnjem nivou podijeli se više od nekoliko miliona KM.

Kako bi zajednički pomogli liječenje naših građana, FK Sarajevo, koje slavi 76 godina postojanja i Udruženje Pomozi.ba, koje ove godine slavi 10 godina od osnivanja, pokrenuli su humanitarnu aukciju za dresove Miloša Đurkovića, Mirsada Fazlagića, Fuada Muzurovića, Mehmeda Janjoša, Nijaza Ferhatovića, Fahrudina Prljače, Senada Repuha, Muhameda Džakmića, Vahidina Musemića, Alena Škore i Emira Obuće.

Svaki dres je vlastoručno potpisan, a u proteklih devet dana prodati su dresovi Đurkovića, Fazlagića, Muzurovića, Janjoša, Ferhatovića, Prljače, Repuha i Džakmića, a večeras do 21 sat trajat će aukcija za potpisani dres legendarne devetke FK Sarajevo Vahidina Musemića.

Sutra će se na aukciji naći dres broj 10, kojeg je potpisao Alen Škoro, a posljednji dres na aukciji bit će onaj Emira Obuće, sa brojem 11.

Učešće u aukciji su uzeli i neki nekadašnji igrači FK Sarajevo, pa je tako Vladan Kovačević licitirao za dres Miloša Đurkovića, kojeg je na kraju i kupio za 1.000 KM, dok se Amar Rahmanović “borio” za dres Mehmeda Janjoša. Njega je, ipak, na kraju kupio načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, za također 1.000 KM.

Prodajom dresova na aukciji do sada je sakupljeno, nešto više od 4.000 KM, a očekuje se da dresovi Musemića, Škore i Obuće, dostignu nešto veću cijenu. Iz FK Sarajevo naglasili su kako će svi Bordo velikani, lično uručiti potpisane dresove, onima koji su licitirali najvećom ponudom.

Tako će Đurković svoj dres uručiti Vladanu Kovačeviću, Mirsad Fazlagić Mireli Fazlagić, Fuad Muzurović svoj dres će predati Asimu Džuhi, a Mehmed Janjoš načelniku Ibrahimu Hadžibajriću.

Dres Nijaza Ferhatovića kupila je Selma Ferhatović Muharemović, dok je za dres Fahrudina Prljače najviše ponudio Asaf Omerčajić, a za dres Senada Repuha najviše je ponudio Edin Kovačević. Ahmed Pupovac je dao najveću ponudu za dres Muhameda Džakmića, a do trenutka pisanja ovog teksta, dres Vahidina Musemića postigao je cijenu od 500 KM.

Sutra je na aukciji dres Alena Škore, a prekosutra Emira Obuće, trenutnog trenera bordo tima i jednog od najboljih strijelca u historiji tima sa Koševa.

Čija ponuda u konačnici bude najveća, odnosno ko kupi potpisani dres za ukupno najveći novac, bit će mu uručena lopta sa potpisima svih Bordo velikana.

Svoje ponude možete ostavljati isključivo na zvaničnoj stranici FK Sarajevo na Facebooku, a kraj aukcije je za dva dana, nakon čega će biti objavljena ukupna suma sakupljena za liječenja oboljelih bh. građana.