Liga za prvaka
3

Dramatičan kraj meča u Bijeljini: Krupa u 88. minuti došla do boda protiv Radnika

Piše: N. K.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Radnik i Krupa podijelili su bodove u Bijeljini u okviru 7. kola Lige za prvaka Premijer lige BiH odigravši neriješeno 2:2.

Utakmica je bila bitna za obje ekipe koje se bore za četvrto mjesto koje, u slučaju da Sarajevo osvoji Kup BiH, osigurava učešće u Evropi naredne sezone.

Domaći su u vodstvo stigli već u desetoj minuti susreta. Stojanović je šutirao sa 20-tak metara, lopta je pogodila Vukotića i završila u mreži.

Do odlaska na odmor Radnik je mogao udvostručiti prednost u nekoliko navrata, a najbliži postizanju gola bili su Stojanović i Ademović.

Početkom drugog poluvremena Krupa je izjednačila. Barić je sjajno prošao četiri domaća fudbalera i pogodio za 1:1.

Ipak, nisu se gosti dugo radovali. Vukotić je u 58. minuti srušio Ademovića u šesnaestercu i usput dobio žuti karton zbog kojeg će propustiti duel sa Željezničarom u narednom kolu. Siguran sa bijele tačke bio je ponovo danas sjajni Stojanović.

I kada su mnogi upisali sva tri boda Radniku, Milutinović je dvije minute prije kraja meča pogodio za konačnih 2:2 i veliki bod Krupe.

Radnik je nakon ove utakmice prestigao Slobodu i sada je četvrtoplasirana ekipa Lige za prvaka, dok je Krupa na šestoj poziciji sa samo jednim bodom manje.