La Liga
21

Drama u režiji španskih sudaca, Atletico neuspješno napadao do 99. minute

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Atletico Madrida remizirala je protiv Leganesa u meču 21. kola španske La Lige na svom Wanda Metropolitano stadionu rezultatom 0:0.

Iako je Atletico tokom svih 90 minuta bio bolji protivnik, ekipa Diega Simeonea nije uspjela postići pogodak i doći do pobjede protiv Leganesa, a u samom finišu susreta gledaoci su vidjeli pravu dramu na terenu u režiji sudije Lahoza.

Naime, Lahoz je meč produžio za četiri minute, a onda je 30 sekundi prije kraja meča, kada je Atletico Madrid propustio još jednu priliku da dođe do pogotka, gostujućem golmanu pokazao drugi žuti karton zbog odugovlačenja, a kako gosti nisu imali pravo na još jednu izmjenu, gostujući igrač je morao obući golmanski dres i stati među stative.

Lahoz je utakmicu produžio za četiri minute, ali se ona igrala sve do 99., no ni to nije bilo dovoljno da igrači Atletico Madrida postignu pogodak i dođu do pobjede i tri boda.

Jorgandžije nakon ovog meča imaju 36 bodova i nalaze se na četvrtom mjestu La Lige, dok je Leganes ostao na 19. poziciji sa samo 15 bodova.

Tabela