Pokušaj otmice
16

Drama reprezentativca Srbije u Beogradu: Tukli su me i tražili 5.000 eura

N. K.
Aleksa Terzić (Foto: AFP)
Aleksa Terzić (Foto: AFP)
Srbijanski reprezentativac Aleksa Terzić (20) za dlaku je izbjegao otmicu u Beogradu, ali je zadobio teške tjelesne povrede, javljaju srbijanski mediji.

Naime, nogometaš Fiorentine se u večernjim satima vozio u svom BMW-u kada ga je u jednom trenutku presreo Audi s njemu nepoznatim ljudima.

"U toku vožnje presreo me je Audi A6 sa zatamnjenim staklima. Vozač je tada bez ikakvog razloga pokušao da me zaustavi. Stao sam u blizini Gazele. Iz Audija su izašli nepoznati muškarac sa zadnjeg sjedišta i vozač te su krenuli prema meni. Djevojka iz Audija je viknula: 'Bježi jer će biti problema'. Upalio sam automobil i pobjegao. Na raskrsnici Omladinskih brigada i Jurija Gagarina sustigla me je Škoda koja je udarila u moj BMW. Rekli su mi: 'Daj 5.000 eura ili ćemo te oteti'. Tukli su me i rukama i nogama te pokušali ubaciti u BMW, ali uspio sam pobjeći", ispričao je Terzić policiji, a prenosi Blic.rs.

Policija je nakon pokušaja otmice pronašla njegov BMW te je uhapsila jednog muškarca i dvije djevojke, dok za jednom osobom i dalje tragaju.

Inače, Terzić je u prošlog ljeta prešao iz Crvene zvezde u Fiorentinu, za koju je odigrao samo jednu utakmicu, i to u Kupu Italije protiv Monze.