Teorija zavjere
50

Drakeovo prokletstvo se proširilo s Arsenala i Manchester Cityja na PSG

Piše: N. K.
Foto: AFP
Foto: AFP
Teorija o Drakeovom prokletstvu proširila se evropskim nogometom tokom proteklih nekoliko dana. Temelj teorije je da je kanadski reper peh sportskim zvijezdama.

Drake je veliki obožavatelj sporta pa se često može vidjeti na društvenim mrežama u društvu sa sportistima, a teoretičari zavjere su to iskoristili i kreirali "Drakeovo prokletstvo".

Ukratko, ako ste sportista i bili ste na fotografiji s Drakeom, slijede vam loše stvari ili porazi. Čak i Drake zna za "Drakeovo prokletstvo" pa je ranije to ismijavao na svom Instagram profilu.

Prošle sedmice Drakeovim prokletstvom bili su pogođeni Arsenal i Manchester City. Prvo se Pierre-Emerick Aubameyang susreo s Drakeom tokom reperove evropske turneje. Nakon toga Arsenal je izgubio (1:0) od Evertona u Premiershipu, što bi ih moglo koštati u borbi za plasman u Ligu prvaka.

Cityjev Sergio Aguero je također pogođen Drakeovim prokletstvom. Argentinac se također susreo s reprerom prije nekoliko sedmica.

Drakeovo prokletstvo je potom pogodilo Aguera u Ligi prvaka protiv Tottenhama. Naime, golman Tottenhama Hugo Lloris je odbranio penal Agueru u prvom poluvremenu, a na kraju je City izgubio 1:0 zahvaljujući golu Son Heung-mina.

PSG je posljednji klub pogođen Drakeovim prokletstvom. Naime, lijevi bek ekipe iz Pariza Layvin Kurzawa se družio s Drakeom, a sinoć je PSG razbijen na gostovanju kod Lillea rezultatom 5:1 u okviru Ligue 1.