Nogomet
35

Dragović za Klix.ba: Matej Delač je iznad bh. lige, može braniti, što se kaže, pješke

Piše: Edin Isanović
Dragović, krajnji lijevo, sa Božinovim
Dragović, krajnji lijevo, sa Božinovim
Vojislav Dragović, nekadašnji golman FK Sarajevo, trenutno se bavi menadžerskim poslom, a dosta radi sa italijanskim klubovima. U razgovoru za Klix.ba govorio je o svom poslu, Bordo timu, Mateju Delaču, Edinu Džeki...

U uvodu je istakao kako već posljednjih deset godina radi kao nogometni agent. Napomenuo je kako je prije nekoliko godina doveo italijanskog stručnjaka Waltera Zengu u Crvenu zvezdu.

Potom je govorio o FK Sarajevo za koji ga vežu lijepe uspomene.

"Pratim igre Bordo tima. Nažalost, nisam bio na utakmici već neko vrijeme. No, svake nedjelje vidim rezultat, a nekada pogledam meč na TV-u. Znam da su prošle godine osvojili Kup BiH, a da su ove dotakli vrh u prvenstvu. To je moj klub i moj grad koji obožavam. Imam mnogo prijatelja među navijačima tima sa Koševa. Drago mi je da je Sarajevo oporavljeno, da nema dugova i da korača stazama uspjeha“, kazao je Dragović za Klix.ba.

Sa posebnim fokusom je govorio o Mateju Delaču koji stoji među stativama koševskog tima gdje je nakada on bio.

"Delač je sjajan golman. Uostalom ne bi bio u Chelseaju da nije takav.

Objektivno, on je iznad bh. lige. Pamtim da je sa 16 ili 17 godina branio u prvoj ligi Hrvatske. Ako je napredovao, a vjerujem da jeste, onda on tu ligu može da brani, što se kaže, 'pješke'“, naglasio je naš sagovornik.

Nekadašnji čuvar mreže Chieva iz Verone smatra kako je još uvijek rano za regionalnu nogometnu ligu.

"Mi iz ovog regiona smo siromašni u odnosu na druge evropske lige. Možda je jedino Slovenija po standardu iznad ostalih. U Srbiji je stanje poprilično OK. Savez je pomogao nekim klubovima. Što se tiče Makedonije i Crne Gore situacija nije baš najbolja, a talenata ima. I sama struka je vrlo upitna. Oni koji trebaju da nauče tu djecu, ne znam kako to rade. Što se tiče regionalne lige, smatram da je to još nemoguće. Prije svega mislim na sigurnosnu situaciju. Možda bi se na početku mogao napraviti neki turnir šampiona država regiona. Na neutralnom mjestu nepristupačnom navijačima“.

Kako ističe, kao nogometni agent najčešće radi sa italijanskim klubovima, a uradio je nekoliko dobrih transfera.

"Nedavno sam Božinova doveo u Partizan. Radim sa svim italijanskim klubovima. Vidim da je Džeko stigao u Romu. To je igrač svjetske klase i nadam se najboljem. Imaju predsjednika koji je ozbiljno podigao finansijsku situaciju kluba i logično - očekivanja su velika. Također, u Italiji su visoki porezi, to mnogi ne znaju“, ističe Vojislav.

Inače, Dragović slobodno vrijeme provodi uz muziku. Ima svoj bend i studio.

"Stalno sviram i nešto stvaram. To me ispunjava i uživam“, zaključio je Dragović.