Zinedine Zidane
0

"Drago mi je što je Ribery odlučio ono što mu je pri srcu"

Totalsport
Zinedine Zidane (Foto: Reuters)
Zinedine Zidane (Foto: Reuters)
Nekad trostruki najbolji nogometaš svijeta u izboru FIFA-e, Zinedine Zidane, u razgovoru za Bild ohrabrio je svog francuskog sunarodnjaka Francka Riberyja (27) da slijedi svoje srce po pitanju nastavka karijere.

Riberyja ugovor za minhenski Bayern veže još godinu dana, a Real Madrid spominjao se medijski kao najveći kandidat za njegovo dovođenje, kako prošlog ljeta, tako i uoči nadolazećeg prelaznog roka.

Međutim, njemački su mediji lansirali nedavno vijest da je Ribery pristao na produženje ugovora s Bayernom do 2015. godine prema kojem bi godišnje zarađivao oko deset miliona eura i tako postao najplaćeniji igrač u istoriji bavarskog giganta.

"Najvažnije za njega je da napravi ono što mu srce kaže. Ne mora doći u Real samo zato što ja tako kažem. Ako ostane u Bayernu, a on to uistinu želi, onda je to savršena odluka. Zaista bih volio da dođe u Real jer je sjajan igrač i sjajna osoba, ali na njemu je odluka" – rekao je Zidane, koji trenutno u Realu, klubu u kojem je igrao od 2001. do umirovljenja 2006. godine, obavlja ambasadorsku ulogu.

"Prošle sam sezone stekao dojam da Franck želi doći u Real i nadao sam se da hoće, jer bi to bilo sjajno za njega i za klub. On je moj prijatelj i jako me poštuje i nadam se da će jednog dana postati najbolji na svijetu. Ali ne morate igrati nužno igrati za Real da bi bili na samom vrhu. Bayern je također jedan od najvećih klubova na svijetu. Jako mi se sviđa i jako poštujem Bayern", dodao je jedan od najboljih nogometaša svih vremena.