Nogomet
0

Dragana Stojkovića Piksija i fudbalere zemljotres zatekao u vozu

SRNA
Dragan Stojković Piksi, trener japanskog fudbalskog kluba Nagoja, i njegov asistent Boško Đurovski zatekli su se sa ekipom u vozu za Sendai kada se dogodio razorni zemljotres.

"Na utakmicu u Sendai, krenuli smo vozom u 14.40 sati po japanskom vremenu. Samo šest minuta kasnije zaškripale su kočnice, voz je počeo da koči i stao. Na displeju je iskočilo upozorenje o zemljotresu", ispričao je Stojković za "Večernje novosti", dodajući da je to u Japanu normalno i da čim počne podrhtavanje tla, automatski počinje kočenje.

On je dodao da je u vozu bilo tri stepena po Richteru, da nije bilo panike, a da su se uplašili tek kada su fudbaleri Nagoje preko laptopa saznali da je riječ o zemljotresu jačine 8,9 stepeni Richterove skale i kada su vidjeli zastrašujuće slike.

"Nismo smeli da se pomerimo, izađemo iz voza. Jednostavno, čekali smo. Ni manje ni više, nego pet sati", rekao je Stojković, koji se tada javio supruzi Snježani u Nagoju, koja mu je ispričala šta se tamo događalo.

Poslije pet sati fudbalska ekspedicija je krenula nazad u Nagoju, a prvi put u istoriji kolo fudbalske Jay lige je odgođeno.