Nastup pod upitnikom
17

Dragan Spasić: Nismo odlučili da li će Kolašinac igrati, ima još vremena

Piše: D. B.
Dragan Spasić (Foto: M. O./Klix.ba)
Dragan Spasić (Foto: M. O./Klix.ba)
Nogometnu reprezentaciju BiH očekuju utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Armenije na Grbavici te Grčke u Zenici, a tim povodom se medijima obratio Dragan Spasić, pomoćnik selektora Roberta Prosinečkog.

Novinare je najviše zanimalo da li će Sead Kolašinac biti spreman da igra u narednim susretima.

"Kolašinac je trenirao, ali o njemu trebate pitati selektora. Imamo dvije varijante, nismo odlučili da li će igrati prvu ili drugu utakmicu, obje ili nijednu. Imamo vremena, imamo trening danas i sutra, do utakmice ima još dosta vremena", izjavio je Spasić.

Želja našeg državnog tima je da u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nastavi uspjehe iz Lige nacija.

"Svaka reprezentacija igra onoliko koliko mu protivnik dozvoli. Oni imaju mane i vrline, tako da ćemo morati slušati šefa, igrači trebaju nastaviti tamo dokle su dosad došli. Uradili smo nešto u Ligi nacija, imamo obavezu i motiv više da nastavimo. Od nas zavisi da li ćemo im dozvoliti da svoje vrline pokažu ili će imati još više problema iskorištavanjem njihovih mana", rekao je selektorov pomoćnik.

Fokus je trenutno više na susretu s Armencima.

"Pripremili smo se za rad, imali smo tehničke i taktičke zadatke, više smo fokusirani na Armeniju", jasan je bio Spasić.

Podsjetimo, Zmajevi 23. marta u 20:45 sati igraju protiv Armenije na stadionu Grbavica u Sarajevu, dok će 26. marta na Bilinom Polju u Zenici odmjeriti snage s Grčkom u istom terminu.