Press konferencija
18

Dragan Perić: Ostvarili smo cilj po naredbama selektora Baždarevića

Klix.ba
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Bilinom Polju rezultatom 5:0 savladala selekciju Gibraltara, a pomoćni trener naše reprezentacije Dragan Perić na konferenciji za novinare je izjavio da su ispunili cilj.

"Ovu utakmicu smo uradili po zamisli selektora Baždarevića kako nam je rekao i mislim da smo napravili dobar rezultat i ostvarili tri boda koja nam mnogo donose u ostvarenju našeg cilja, a to je Rusija", kazao je Perić na početku konferencije.

Perić je kazao kako su u večerašnju utakmicu ušli sa maksimalnim respectom.

"Mislim da smo s pravom imali sve anallize. Ulazimo u svaku utakmicu s maksimalnom ozbiljnošću i analizom protivnika. Vidjet ćete po drugim utakmicama da se do kasnih minuta odlučivalo da li će biti pobjeda ili ne. Uradili smo dobro utakmicu i ostvarili naš cilj", dodao je Perić.

Svoje obraćanje medijima zaključio je riječima da je sve urađeno po naredbama selektora Baždarevića.

Selektor Gibraltara Jeff Wood nakon večerašnjeg poraza od 5:0 na stadionu Bilino Polje u Zenici je kazao kako je očekivao večerašnji ishod utakmice.

"Kako smo jučer rekli na konferenciji, vi imate jake igrače po strani koji su među najboljima u Evropi. U prvom poluvremenu smo uspjevali ograničiti bh. tim, ali u drugom poluvremenu su stvar izmakla kontroli", dodao je Wood.

Selektor Gibraltara Jeff Wood (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Selektor Gibraltara Jeff Wood (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Konferencija je završena samo kratkom izjavom Wooda s obzirom da je rezultat na semaforu sve rekao.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici na Bilinom polju savladala selekciju Gibraltara s 5:0 u petom kolu grupe 'H' kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Za BiH su pogađali Vedad Ibišević dva puta u 4. i 43., Avdija Vršajević u 52., Edin Višća 56., a konačan rezultat je postavio u sudijskoj nadoknadi Bičakčić.