Brani titulu
0

Dragan Jović slavio u derbiju angolskog prvenstva te zauzeo prvo mjesto na tabeli

Piše: O. T.
Dragan Jović sa svojim igračima (Foto: Desportivo 1º de Agosto Facebook)
Dragan Jović sa svojim igračima (Foto: Desportivo 1º de Agosto Facebook)
Bh. trener Dragan Jović upisao je trijumf na klupi ekipe Desportivo 1º de Agosto koja je u derbiju 24. kola Girabole (najveći rang angolskog klupskog fudbala) savladala gradskog rivala Petro Luandu te joj oduzela prvo mjesto na tabeli. Jovićev tim šest kola prije kraja ima bod više od rivala i ima veliku šansu da odbrani titulu prvaka.

Bobo je nakon fenomenalne asistencije Bue, koji je centrirao rabonom, postigao jedini gol u derbiju. On je mrežu Petro Luande zatresao u 75. minuti meča i tako donio tri jako važna boda ekipi Desportivo 1º de Agosto.

Jovićev tim ima 54 boda i prvi je na tabeli, dok je Petro Luanda sada druga s bodom manje. Do kraja prvenstva, koje završava sredinom oktobra ostalo je šest kola.

Desportivo 1º de Agosto je u prošloj sezoni osvojio svoju prvu titulu prvaka nakon 10 godina čekanja, a velike zasluge za osvajanje titule ima bh. stručnjak Dragan Jović.

Ovaj 54-godišnji stručnjak je na klupu kluba iz Luande sjeo u martu 2014. godine, a blizu titule bio je i 2015. godine kada je presudila gol-razlika.

U stručnom štabu s Jovićem rade još dva bh. stručnjaka Nedžad Selimović i Adnan Hadžić.

Dragan Jović je sa dosta uspjeha vodio i bh. klubove. Tako je sa mostarskim Zrinjskim osvojio naslov prvaka. Navijači Sarajeva pamte ga po utakmici sa Levskim iz Sofije u 2. pretkolu Evropske lige kada je koševski tim u sjajnoj predstavi na najvećem bh. stadionu eliminisao Bugare. Pored Sarajeva i Zrinjskog, vodio je i Travnik, Posušje, Zvijezdu i Borac.