Uoči susreta Velež - Sarajevo
0

FOTO / Dragan Jović: Ekipa mora pokazati snagu, kvalitet i karakter

Piše: Dalibor Bošnjak
Na konferenciji za medije uoči utakmice između Veleža i Sarajeva u Mostaru, trener bordo ekipe Dragan Jović je rekao da njegova ekipa mora pokazati kvalitet, snagu i karakter i osvojiti bodove protiv Rođenih.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Na konferenciji za medije je Jović govorio o teškom domaćem porazu od GOŠK-a koji je ugasio nade FK Sarajevo o borbi za titulu.

"U ovoj sedmici sam mnogo razgovarao sa igračima kako bi uočili i ispravili greške koje smo načinili protiv GOŠK-a. Radili smo i na podizanju atmosfere u ekipi kako bi zaboravili poraz i okrenuli se utakmici protiv Veleža. Jasno je da moramo popraviti dojam i učinit ćemo sve kako bi ostvarili pozitivan rezultat", rekao je Jović.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Trener bordo ekipe je rekao kako očekuje izuzetno tešku utakmicu u Vrapčićima jer je Velež odlična ekipa u kojoj igraju i neki bivši igrači FK Sarajevo koji imaju motiv da pokažu da je za njih bilo mjesta na Koševu.

"Očekuje nas paklena atmosfera u Mostaru. Velež je izuzetno motivisan, a posebno bivši igrači Sarajeva koji žele pokazati da su imali mjesta u FK Sarajevo. Gledao sam Rođene kako igraju protiv Širokog Brijega. Odlična su ekipa, ali mi moramo uspostaviti svoju igru i doći do željenog rezultata. Svakako, poraz od GOŠK-a je ostavio traga, a sada moramo zbiti redove i pokazati kvalitet, snagu i karakter", izjavio je Jović.

U utakmici protiv Veleža Jović neće moći računati na suspendovanog Čomora i Matka, a u ekipu se vraćaju Belošević i Sesar.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Novinarima se obratio oporavljeni Sesar koji se pokazao važnom karikom za igru FK Sarajevo.

"Potpuno sam se oporavio i ove sedmice sam radio normalno sa ostatkom ekipe. Nakon poraza od GOŠK-a smo svjesni da smo puno izgubili. Analizirali smo tu utakmicu i uočili greške. Susret s Veležom je izuzetno važan, to je jasno. U ekipi sada vlada dobra atmosfera, a u Mostar idemo po sva tri boda", izjavio je Sesar.

Utakmica između Veleža i Sarajeva se igra u nedjelju s početkom u 15 sati.