Nogomet
0

Dosadašnje utakmice Hrvatske i Turske

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Četvrtfinalni dvoboj Hrvatske i Turske u petak u Beču (20.45 sati) bit će četvrti međusobni susret ovih dviju reprezentacija, a u dosadašnje tri utakmice Hrvatska je upisala jednu pobjedu i dva neodlučena rezultata.

Prvi put Hrvatska i Turska susrele su se 11. jula 1996. godine u 1. kolu grupe D na EURU u Engleskoj. Bio je to debitantski nastup na EURU za obje reprezentacije, a Hrvatska je u Nottinghamu slavila 1-0 pogotkom Gorana Vlaovića u 85. minuti.

Drugi put Hrvatska i Turska susrele su se 12. lipnja 1997. u prijateljskoj utakmici na Kirin kupu u japanskom Sendaiju, a utakmica je završila 1-1.

Posljednji dvoboj Hrvatske i Turske odigran je 31. marta 2004. godine u Zagrebu. Ponovno je to bila prijateljska utakmica koja je završila neodlučenim rezultatom - 2-2. U toj posljednjoj utakmici strijelci za hrvatsku reprezentaciju bili su Tomo Šokota i Darijo Srna, a za tursku Zafer i Cagdas.

Na utakmici u Zagrebu od hrvatskih igrača koji se nalaze na Bilićevu popisu igrali su Stipe Pletikosa, Josip Šimunić, Darijo Srna, Jerko Leko, Ivica Olić i Dario Šimić, dok su za Tursku nastupili Tuncay Sanli, Nihat Kahveci i Gokdeniz Karadeniz.