Bundesliga
1

Dortmundska Borussia nastavila s impresivnim izdanjima, remi Wolfsburga i Mainza

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Borussije iz Dortmunda pobijedili su na WWK Areni u okviru 7. kola Bundeslige ekipu Augsburga rezultatom 2:1.

Domaći ove sezone nemaju problema s izostancima što se vidjelo na posljednjim rezultatima, ali danas im to nije pomoglo protiv Borussije, koja u Bundesligi za sada djeluje impresivno.

Gosti su već u 4. minuti stigli u vodstvo kada je fantastično petom pogodio Yarmolenko, ali je slavlje trajalo tek sedam minuta.

Naime, Caiuby je postigao gol glavom nakon lijepog centaršuta Maxa i poravnao rezultat.

Pakleno otvaranje utakmice zaokružio je Kagawa, koji prekrasno lobovao golmana nakon dodavanja Yarmolenka.

Krenuo je Augsburg u nastavku po izjednačenje, uputili su veliki broj šuteva ka golu Borussije, ali nisu stigli do novog izjednačenja.

S druge strane, mogli su Milioneri stići i do uvjerljivije pobjede, ali je deset minuta prije kraja meča Aubameyang promašio penal.

Borussia se sa šestom pobjedom u sezoni učvrstila na liderkoj poziciji Bundeslige, dok je Augsburg na visokom petom mjestu.

Bundesliga, 7. kolo

Augsburg - Bor. Dortmund 1:2 (Caiuby - Yarmolenko, Kagawa) E. Frankfurt - Stuttgart 2:1 (Rebić, Haller - Terodde) Wolfsburg - Mainz 1:1 (Guilavogui - Muto) B. Monchengladbach - Hannover 2:1 (Ginter, Hazard - Harnik)