Juve favorit
2

Dortmund ušao u utrku za Schicka

Klix.ba
Patrik Schick (Foto: EPA)
Patrik Schick (Foto: EPA)
Borussia Dortmund je napravila veliki korak naprijed u utrci za mladog napadača Sampdorije Patrika Schicka, no, Juventus je i dalje favorit.

Kako javlja Sky Sport Italia, Dortmund se odlučio ozbiljno upustiti u utrku za Schicka u čijem ugovoru sa Sampdorijom stoji klauzula od 25 miliona eura. Nijemci ga vide kao potencijalnog nasljednika Pierrea-Emericka Aubameyanga, trenutnog napadača koji ima mnogo ponuda među kojima je i ona koja je stigla iz PSG-a.

Dortmund će naredne sezone igrati u Ligi prvaka, a Schick bi u slučaju da se odluči za Borussiju bio relativno blizu doma, odnosno Češke. Međutim, Sky navodi da bi on prije izabrao ostanak u Seriji A, tako da je Juventus ipak favorit za transfer. Sampdoriji odgovara i činjenica da je klub iz Torina spreman ostaviti napadača na posudbi u narednoj sezoni.

Za Schicka su osim Juventusa i Dortmunda interes pokazali Inter, Milan, Napoli i Roma, a 21-godišnji napadač je u 34 odigrane utakmice ove sezone postigao 13 golova iako je uglavnom u igru ulazio s klupe.

Tottenham je, prema svemu sudeći, ispao iz utrke za sjajnog nogometaša.