Bundesliga
3

Dortmund u velikom derbiju imao četiri pogotka prednosti, nestvaran povratak Schalkea

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Schalkea uspjela je osvojiti jedan bod na gostovanju kod Borussije Dortmund u velikom derbiju 13. kola njemačke Bundeslige iako je domaći tim nakon 25 minuta imao prednost od 4:0.

Leipzig je na domaćem terenu upisao sigurnu pobjedu prtoiv Werdera iz Bremena rezultatom 2:0. Domaći su u vodstvo stigli u 34. minuti kada Keita postiže gol za 1:0, a konačnih 2:0 postavio je Bernardo u 87. minuti susreta.

Domaću pobjedu upisao je i Freibrug koji je na domaćem terenu golovima Petersena i Katha slavio protiv Mainza rezultatom 2:1 Pogodak za goste postigao je Berggreen u 91. minuti, a bh. nogometaš Kenan Kodro na terenu je proveo svih 90 minuta. Leverkuzen kao gost je slavio na Commerzbank-Areni protiv Frankfurta rezultatom 1:0. Jedini pogodak na tom meču postigao je Volland u 76. minuti.

Sjajan meč na Signal Iduna Parku u Dortmundu odigrali su ljuti rivali Borussija i Schalke. Domaća ekipa nakon 25. minuti vodila je rezultatom 4:0 golovima Aubameyanga, Gotzea, Guerreira, a u 18. minuti autogol postigao je Stambouli. Ipak, Schalke se nije predao, pa je golovima Burgstallera i Harita u 61. i 65. minuti smanjio rezultat, a sjajan finiš meča najavio je Caligiuri u 86. minuti kada je smanjio rezultat na 4:3.

Fenomenalan meč zaključio je Naldo pogotkom u 94. minuti susreta.

Augsburg je na domaćem terenu slavio protiv Wolfsburga nakon preokreta rezultatom 2:1. Gosti su poveli golom Didavija u 40. minuti, a preokret su u drugom poluvremenu režirali Gregoritsch i Finnbogason.

Tabela: