Susreti osmine finala
21

Dortmund teškom mukom prošao u četvrtfinale Kupa, Bayer ispao od četvrtoligaša

E. B.
Sancho postiže pogodak za 2:0
Sancho postiže pogodak za 2:0
U današnjim susretima osmine finala Kupa Njemačke Borussia Dortmund je teškom mukom prošla dalje, dok je Bayer Leverkusen razočarao i ispao od četvrtoligaša.

Borussia je savladala Paderborn rezultatom 3:2 nakon produžetaka i izborila četvrtfinale.

Milioneri su vodili sa 2:0 pogocima Emrea Cana i Jadona Sancha u 6. i 16. minuti susreta, no gosti su uspjeli odvesti susret u produžetke pogocima Juliana Justvana u 79. i Prince-Oseija Owusua u 90+8.minuti susreta.

U dodatnih 30 minuta bolja je bila Borussija i slavila je odlučujućim pogotkom Erlinga Haalanda 96. minuti i prošla dalje.

Za razliku od Borussije, nogometaši Bayera su se obrukali i ispali od četvrtoligaša RW Essena nakon produžetaka rezultatom 2:1.

Nakon 90 minuta rezultat je glasio 0:0, a Leon Bailey je doveo Bayer u vodstvo u 105. minuti. Tada se činilo da će bundesligaš opravdati očekivanja i proći dalje, ali su Oguzhan Kefkiru 108. i Simon Engelmann u 177. minuti donijeli preokret RW Essenu i senzacionalan plasman u četvrtfinale.

Četvrtfinale su danas izborili i Holstein Kiel koji je nakon penala izbacio Darmstadt, te Werder Bremen koji je sa 2:0 pobijedio Greuter Furth.