Bundesliga
1

Dortmund slavio protiv Salihovićevog Hoffenheima

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
U okviru njemačke Bundeslige tim bh. reprezentativca Sejada Salihovića Hoffenheim izgubio je od Dortmunda rezultatom 1-3. Ovo je bila šesta Hoffenheimova izgubljena utakmica. Salihović je igrao svih 90 minuta.

U 17. minuti Hoffenheim je krenuo u napad i Marvin Compper је glavom zaprijetio protivničkoj mreži, ali lopta je proletjela pored gola.

Dortmund potom uzvraća sa dva napada Marca Reusa ali bez golova.

U 26. minuti Mario Gotze šutira prema golu iskosa s lijeve strane i postiže pogodak. Bilo je to 0-1 za Dortmund.

No u 34. minuti igrači Hoffenheima su izveli sjajnu akciju i izjednačili rezultat. Sven Schipplock je pobjegao Subotiću i provukao se do gola. Šutirao je iz sredine i postigao gol. Bilo je to 1-1.

Naš Pjanić u 56. minuti pokušava dovesti svoj tim u vodstvo šutirajući prema golu sa 17 metara udaljenosti, ali Dortmundova odbrana blokira udarac.

U 58. minuti Kevin Grosskreutz postiže pogodak i Dortmund prelazi u vodstvo od 2-1. U ovom pogotku pomogao mu je Marco Reus.

Gostujući tim postiže još jedan gol u 66. minuti kada je Robert Lewandowski zatresao Hoffenheimovu mrežu. Bilo je to 1-3 za Dortmund.

Salihović ponovo pokušava smanjiti razliku u golovima te u 72. minuti upućuje udarac prema golu, ali nije bio dovoljno precizan.

Utakmica je okončana rezultatom 1-3 za u korist Dortmunda.