DFB kup
6

Dortmund eliminisao Union Berlin u produžecima, prošli Schalke, Bremen, Bayer i Lepizig

Piše: D. B.
Borussia Dortmund - Union Berlin (Foto: EPA-EFE)
Utakmice šesnaestine finala njemačkog DFB kupa odigrane su večeras.

Putnik u osminu finala DFB kupa u susretu Borussije Dortmund i Union Berlina odlučen je tek nakon produžetaka jer je regularni dio utakmice završen remijem 2:2. Dortmund je poveo u 40. minuti golom Pulišića i to je bio rezultat prvog poluvremena. U nastavku utakmice, tačnije u 63. minuti, izjednačenje Union Berlinu donosi Polter. Deset minuta kasnije Philipp donosi novu prednost Dortmundu, ali sjajni Polter u 87. minuti pogađa za 2:2. Ipak, plasman u osminu finale je Dortmundu donio Reus pogotkom iz penala u 120. minuti. Prethodno je drugi žuti, odnosno crveni karton, dobio igrač Union Berlina Friedrich.

U osmini finala će igrati i Schalke zahvaljujući tome što je kao gost nakon penala eliminisao Koln. Domaći su poveli u 43. minuti golom Cordobe, a za izjednačenje se u 88. minuti pobrinuo Bentaleb golom s bijele tačke. U produžecima se rezultat nije mijenjao pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Uspješniji su bili nogometaši Schalkea koji će igrati u osmini finala DFB kupa.

Bez plasmana u osminu finala ostao je Hoffenheim bh. reprezentativca Ermina Bičakčića. LB Leipzig je bio domaćin te je pobijedio 2:0 zahvaljujući golovima Wernera u 48. i 56. minuti.

Rezultati utakmica šesnaestine finala DFB kupa (*prolazak u osminu finala):

Borussia Dortmund* - Union Berlin 2:2, 3:2 nakon produžetaka Koln - Schalke* 1:1, 1:2 nakon penala Hansa Rostock - Nurnberg* 1:1. 2:3 nakon penala SC Weiche-08 - Werder Bremen* 1:5

Arminia Bielefeld - Duisburg* 0:3 Borussia M'Gladbach - Bayer Leverkusen* 0:5 Kiel* - Freiburg 2:1 RB Leipzig* - Hoffenheim 2:0