Preokret
42

Donnarumma potpisao četverogodišnji ugovor sa Milanom i "pobrisao" epitet izdajnika

Klix.ba
Foto: AC Milan Twitter
Foto: AC Milan Twitter
Gađali su ga lažnim novčanicama, likovali nad njim, nazivali ga izdajnikom, ali Gianluigi Donnarumma ostaje u Milanu. Ovaj 18-godišnji golman je potpisao četverogodišnji ugovor sa klubom sa San Sira iako se proteklog mjeseca mnogo pisalo o njegovom odlasku.

Prema informacijama Sky Sportsa mladi golman će zarađivati 100.000 eura sedmično.

Za Milan je debitovao u oktobru 2015. godine i od tada je na sebe skrenuo pažnju svjetske javnosti. Donnarumma se već smatra jednim od najboljih golmana svijeta i sigurno najvećim potencijalom među golmanima. Iako ima tek 18 godina skupio je čak 68 nastupa od prve minute u Seriji A.

Prije samo tri sedmice njegov agent Mino Raiola izašao je u javnost sa informacijom da Donnarumma neće produžiti ugovor s Milanom koji mu je isticao na ljeto 2018. godine. Ipak, došlo je do preokreta koji je najavljen početkom ovog mjeseca i Donnarumma je ostao.

Nakon što je Raiola objavio da Donnarumma neće ostati u Milanu još dugo, krenule su kritike na račun golmana. Nazivan je izdajnikom, a na Euru mladih reprezentacija u Poljskoj gađan je lažnim novčanicama. Sad je sve "med i mlijeko"...