Doživio kardio-respiratorni zastoj
7

Doni: Skoro sam umro tokom ljekarskog pregleda

Totalsport
Brazilski nogometni golman Doni (33), bivši igrač Liverpoola, a aktuelni član Botafoga, otkrio je u razgovoru za Globoesporte kako je tokom rutinskog ljekarskog pregleda na Anfieldu skoro izgubio život.

"Prolazio sam rutinski ljekarski pregled u Liverpoolu (na ljeto 2012. godine) i imao sam kardio-respiratorni zastoj. Bio sam bez svijesti oko 25 sekundi i skoro sam prešao na "drugu stranu"", rekao je Doni.

"Nakon toga sam otišao u London i nekoliko je pretraga potvrdilo da nemam nikakvih posljedica. Potom su me poslali u Rim jednom od najboljih ljekara u Evropi i tamo su me nakon niza pretraga zamolili da još par mjeseci ostanem van terena", dodaje golman koji je u Liverpool stigao u julu 2011. godine iz Rome, da bi u dresu "redsa" skupio tek četiri premierligaška nastupa.

"Bio sam zaista potišten tri mjeseca, imao sam problema sa snom. Svako ko je prošao kroz to zna kako je to užasan osjećaj. Taj me period pogodio duboko psihološki, ali nakon nekoliko mjeseci vratio sam se u normalu. Teško mi je govoriti o tome, to je trenutak kada se zaustavite i mislite. Na kraju pridajete veću pažnju životu, djeci, porodici s kojom želite ostati bliski. U takvim trenucima shvatite koje su važne stvari u životu."

Doni je potpisao za Botafogo 31. januara, te se tako vratio u klub u kojem je započeo profesionalnu karijeru 2001. godine. U dresu brazilske reprezentacije je između 2007. i 2010. godine skupio deset nastupa.