Pojavila se na utakmici
60

Dončić se pomirio s majkom, oprostio joj je veliku aferu koja ga je mogla poslovno uništiti

N. M.
Dončić s majkom Mirjam (Foto: Twitter)
Dončić s majkom Mirjam (Foto: Twitter)
Mirjam Poterbin (50), majka Luke Dončića, nakon izvjesnog je vremena objavila fotografiju s utakmice svog sina, a američki mediji su to protumačili kao definitivnu potvrdu da se pomirila sa sinom.

O poboljšanju njihovog odnosa šuškalo se posljednjih sedmica, a Poterbin je na Instagramu objavila fotografiju iz prvih redova Toyota Centra, dvorane u kojoj je Dončić s Dallasom igrao meč protiv Houstona.

Dončić je tako oprostio majci veliku aferu s biznismenom Bojanom Požegom, poznatog kao Piksi, s kojim je započela ljubavnu vezu i odlučila da mu prenese dio prava na upravljanje brendom Luke Dončića.

Tačnije, Požega je dobio 40 posto kompanije, a onda je pokrao Mirjam i krajem 2022. godine odjednom nestao.

To je zamalo poslovno potpuno uništilo Dončića, NBA as je čak odlučio da tuži rođenu majku, zahtjevajući da preuzme brigu nad brendom koji nosi njegovo ime.

Tražio je da se poništi registracija zaštitnog znaka "Luka Dončić 7" koji je u vlasništvu upravo majke jer je košarkaš bio maloljetan kada je osmišljen. Luka je kasnije povukao tužbu, a očito je košarkaš Dallasa majci prešao preko svega i oprostio joj ovu aferu.

Podsjećamo, Dončić je u pomenutom meču protiv Houstona, u pobjedi Dallasa od 125:107 upisao 47 poena, a na to je dodao i 12 skokova i sedam asistencija.