Kratki odmor, pa pun gas
33

Dončić nakon All-Star utakmice stigao direktno u Hrvatsku, boravi na svojoj omiljenoj lokaciji

K. H.
Foto: Screenshot/Instagram
Foto: Screenshot/Instagram
Slovenski košarkaš Luka Dončić iskoristio je kratku pauzu u NBA ligi nakon što je odigrana All-Star utakmica te je, prema fotografiju koju je objavio na svom Instagram profilu, doputovao u Hrvatsku na otok Krk.

Riječ je, kako pišu hrvatski mediji, o omiljenoj destinaciji ovog sjajnog košarkaša iz Slovenije, a na ovom otoku ljetuje i provodi odmore još od malih nogu. Čak je ranije otkriveno i da je sadašnju djevojku upoznao upravo na ovoj lokaciji.

Dončić se nije previše naigrao na All-Star utakmici, a zbog povrede je igrao samo 19 minuta te je postigao skromnih četiri poena, nakon čega je dobio nekoliko slobodnih dana i iskoristio je to kako bi se odmah uputio za Hrvatsku.

Dončić je sadašnju djevojku upoznao upravo na ovoj lokaciji.
Dončić je sadašnju djevojku upoznao upravo na ovoj lokaciji.

Naredni meč Dallas će igrati u noći sa četvrtka na petak protiv San Antonija na svom terenu. Trenutno imaju omjer pobjeda i poraza 31:29 i jasno je da će im u narednim mečevima biti potrebno najbolje izdanje Luke kako bi osigurali mjesto u play-offu.

U ovoj sezoni Dončić je odigrao ukupno 50 mečeva, a u prosjeku postiže 33,3 poena te dodaje 8,8 skokova po meču u 8,1 asistenciju, uz uspješnost pogodaka iz igre od 50 posto.

Ukupno je NBA karijeri odigrao 314 mečeva, a prosjek mu je 27,5 poena, 8,6 skokova i 8 asistencija.