Nogomet
0

Donadoni nije ispunio zadani cilj

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Predsjednik Italijanskog nogometnog saveza Giancarlo Abete je izjavio, da je donedavni selektor "Azzurra" Roberto Donadoni smijenjen, jer nije ispunio zadani cilj.

Donadoni je selektor Italije postao prije dvije godine, a mandat mu je završio nakon ispadanja s Evropskog nogometnog prvenstva.

"Nisu nas jedanaesterci protiv Španije gurnuli u smjeru te odluke. Recimo da smo svi očekivali više od njega, nadali se da ćemo otići dalje. Istina je da smo bili u grupi smrti, ali trebali smo izboriti polufinale. Žalimo zbog toga što nismo iskoristili potencijal koji imamo", rekao je Abete za La Stampu.

"Ipak smo na Euro došli kao svjetski prvaci, nemojmo to zaboraviti. U radu s Donadonijem ispoštovali smo dogovoreno. Bilo je rečeno da, izbori li Donadoni poluzavršnicu, naš se rad nastavlja do 2010. godine, u suprotnom, uzet ćemo deset dana odmora i nakon toga razgovarati o situaciji", opisao je dogovor predsjednik Italijanskog nogometnog saveza.

Donadonija je na klupi "Azzurra" zamijenio Marcelo Lippi, koji je s Italijanima osvojio Svjetsko prvenstvo 2006.

"Lippi zna da će biti teško vratiti se, pa mu se ja divim na snazi i volji da se postavi pred takav izazov", zaključio je Abete.