Predzadnje kolo
159

Dominantna Hrvatska slavila u Latviji i stigla na korak do Evropskog prvenstva

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Hrvatske su bez većih problema pobijedili u Rigi u 9. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo selekciju Latvije rezultatom 2:0 te su tako došli na korak do plasmana na smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

Utakmica je odlično počela po Hrvatsku budući da su već u sedmoj minuti došli u vodstvo. Ivanušec je bio asistent, a Majer strijelac za 1:0.

Samo devet minuta kasnije Hrvatska je udvostručila prednost. Raspoloženi Majer je ovaj put asistirao, a pogodak je bio djelo Kramarića. I do kraja prvog poluvremena Latvija je bila bezopasna, a Hrvatska je u još nekoliko navrata mogla doći do gola. Ipak, rezultat na poluvremenu bio je 2:0 za Hrvatsku.

U nastavku utakmice dosta rezervisan pristup obje selekcije. Hrvatska je dominantno odigrala i do kraja meča te nije dopustilo bilo kakve iznenađenje pa je ostalo konačnih 2:0 za Vatrene.

Hrvatska je večerašnjom pobjedom prestigla Vels i sada se nalazi na drugom mjestu grupe D. Od Velšana ima dva boda više kolo prije kraja kvalifikacija. Latvija je na dnu tabele s tri boda, dok je lider Turska već ranije osigurala plasman.

U posljednjem kolu Hrvatska dočekuje Armeniju i s pobjedom bi se plasirala na Euro. Kvalifikacije za Latviju su večerašnjom utakmicom okončane.

Rezultat i strijelci:

Latvija - Hrvatska 0:2 (Majer 7', Kramarić 16')

Tabela: